2toDrive (16).jpg

Rijscholen vanaf vandaag weer open

Per 11 mei is het verbod op rijlessen opgeheven. Rijscholen mogen sinds vandaag weer open onder een aantal voorwaarden. Zo checkt de rijschool van te voren of je geen klachten hebt die passen bij COVID-19 en wordt er waar dit kan een gepaste afstand bewaard.  

Naast de regels vanuit de overheid hebben diverse brancheorganisaties een veiligheidsprotocol opgesteld met maatregelen die de rijles zo veilig mogelijk moeten maken. De instructeur zal voorafgaand aan de rijles steeds vaststellen of jij of je huisgenoten geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Daarnaast wordt voordat je de auto instapt het voertuig zoveel mogelijk gedesinfecteerd en gelucht. Aanvullend kunnen jij en je instructeur zelfstandig besluiten om een mondkapje of handschoenen te dragen. Er volgt nog een advies over het toepassen van folie of een andere vorm van afscheiding tussen leerling en instructeur. 

Dienstverlening CBR
Nu de rijscholen weer open gaan betekent dit natuurlijk ook dat het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) zich klaarmaakt om de dienstverlening te hervatten. Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten weer theorie-examen doen bij het CBR. Dit geldt voor alle categorieën. De praktijkexamens kunnen vanaf 18 mei weer van start gaan.

De ontwikkelingen omtrent corona gaan snel, volg hier de laatste maatregelen die de overheid treft.

Geschreven door:

Thomas Rietveld
Communicatiemedewerker

Deel dit artikel!