De begeleiders pas

Algemeen

 • Wat is een begeleiderspas?
  Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zichzelf eerst aan. Zodra al je coaches zich hebben aangemeld kun je daarna zelf de begeleiderspas aanvragen. Op de pas staan de namen van je coaches. De pas zorgt ervoor dat je vanaf 17 jaar samen met je rijbewijs en je coach de weg op mag.
 • Wie moet er begeleiderspas bij zich hebben?
  Alleen jij krijgt een begeleiderspas. Je coaches krijgen dus geen speciale begeleiderspas. Je moet altijd je begeleiderspas én rijbewijs bij je hebben voordat je de weg op gaat. Ben je één van de twee vergeten? Dan is je rijbewijs niet geldig.
 • Wanneer is de begeleiderspas verplicht?
  De begeleiderspas is verplicht vanaf het moment dat je het praktijkexamen hebt gehaald en je de weg op gaat met je coach. De begeleiderspas is niet verplicht tijdens rijlessen, het theorie-examen, de tussentijdse toets of het praktijkexamen. Wij raden je aan om ongeveer een maand voor je praktijkexamen je begeleiderspas aan te vragen.
 • Heb je voor elke coach een aparte begeleiderspas nodig?
  Nee. Op je pas komen alle namen van je coaches te staan. Je kunt minimaal 1 en maximaal 5 coaches opgeven.
 • Waar kunnen mijn coaches zich aanmelden?

  De coaches kunnen zich aanmelden via deze pagina. Ze krijgen binnen 5 werkdagen bevestiging of ze voldoen aan de eisen en succesvol aangemeld zijn als coach. Nadat alle coaches zich aangemeld hebben kun jij de begeleiderspas aanvragen.

 • Ik wil een nieuwe coach op mijn begeleiderspas laten bijschrijven. Hoe doe ik dat?
  Als je een nieuwe coach op je begeleiderspas wilt bijschrijven, moet je een nieuwe begeleiderspas aanvragen en alle coaches opnieuw opgeven. De kosten van een nieuwe begeleiderspas zijn €25,-.
 • Wat zijn de kosten van een begeleiderspas?
  De kosten voor de aanvraag van de begeleiderspas zijn €25,-. De door jou gekozen coaches hoeven niets te betalen.
 • Ik ben mijn begeleiderspas verloren. Wat nu?

  Je kunt hier een nieuwe begeleiderspas aanvragen. Let erop dat je zonder begeleiderspas niet mag autorijden. Vraag daarom zo snel mogelijk een nieuwe begeleiderspas aan. De kosten van een nieuwe begeleiderspas zijn €25,-.

 • Wat moet ik met de begeleiderspas doen als ik 18 jaar ben geworden?
  Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op. Je begeleiderspas verliest dan automatisch zijn geldigheid. Je hebt vanaf nu alleen je rijbewijs nodig om de weg op te gaan.

Aanvragen begeleiderspas